cruise

Riviercruise

Stap aan boord en cruise mee naar de mooiste steden en bijzonder plaatsen. Een rondreis per cruiseschip van stad naar stad. Stedencruises in Europa en daarbuiten met de mooiste cruiseroutes langs charmante plaatsen en wereldsteden. Geen vermoeiende busreizen of een rondreis per auto maar een zeecruise vakantie waarbij uw hotel met u mee reist en waar u maar een keer uw koffers hoeft uit te pakken. Vaak leggen de schepen in of dichtbij het centrum van een stad aan. Voor vertrek en zelfs aan boord kunt u bijzondere excursies boeken maar u kunt natuurlijk ook op eigen gelegenheid een stad verkennen. En de volgende dag, als u wakker wordt, wacht er weer een nieuwe bestemming om ontdekt te worden.

Rijnreis

Een rijnreis langs de steden die liggen aan de romantische rijn. U vaart met uw riviercruiseschip (veelal) vanuit Nederland (Arnhem, Nijmegen, Amsterdam, Rotterdam) over de rijn naar Duitsland, Luxemburg, Frankrijk en Zwitserland. Vaar mee langs de steden, kastelen en kerken langs de rijn. Bezoek de Dom van Keulen, een imposante gotische kathedraal in het centrum van deze Duitse stad. Ontdek het geheim van de Loreley. Wandel door de straten van Heidelberg, Rüdesheim, Bamberg, Andernach, Straatsburg, Mannheim, Bonn en Koblenz.

Er zijn ook speciale kerst-, muziek- of wijncruises. Bezoek in de winter de kerstmarkt in de Altstad van Dusseldorf of proef de wijnen van verschillende wijngaarden in Duitsland. Daarnaast is een Rijn, Moezel en/of Donou cruise combinatie is natuurlijk ook mogelijk. De Rijn heeft in verschillende delen van Europa andere benamingen: van Alpenrijn, Hoogrijn, Bovenrijn, Middenrijn tot Nederrijn. (Luxe) Rijncruises zijn er voor ouderen en senioren maar rijnreizen zijn ook geschikt voor een jonger publiek. Er zijn cruises in het voorjaar, de zomer, het najaar en er zijn zelfs kerstmarktcruises in de winter.

Langs de Moezel

Een Moezelcruise heeft u veel te bieden: Kastelen, Romantische steden, een Amfitheater uit de Romeinse oudheid en heerlijke wijnen uit de wijngaarden. De Moezel ontspringt in de Vogezen en mondt na 544 kilometer bij Koblenz uit in de Rijn. De Moezel stroomt door Frankrijk, Luxemburg en Duitsland. In de Moezelvallei vind u een belangrijk wijnbouwgebied. Hier heeft de moezelwijn zijn herkomst. Ontdek oude stadskernen vol geschiedenis, cultuur en verhalen. Tijdens uw riviercruise vaart u o.a. langs Konz, Trier, Schweich, Leiwen, Piesport, Bernkastel-Kues, Traben-Trarbach, Zell, Cochem, Dieblich en natuurlijk Koblenz. In Koblenz komen de Moezel en de Rijn samen.

Donaucruise

De mooiste Donaucruises. De Donau is de op één na langste rivier in Europa. Hij ontspringt in het Zwarte Woud in Duitsland en tijdens uw riviercruise kunt u verder varen door Oostenrijk, Slowakije, Hongarije, Kroatië, Servië, Bulgarije, Roemenië, Moldavië en Oekraïne. Onderweg komt u de mooiste steden van MiddenEuropa tegen, Lindau, Passau, Wachau, Donauknie, Esztergom, Boedapest, Bratislava, Wenen, Krems en Melk! Tijdens uw Donaucruise is er voldoende gelegenheid om op ontdekkingstocht te gaan, begeleid middels een excursie, of op eigen houtje... de keuze is aan u.

Nijlcruise

Een Nijlcruise van Luxor naar Aswan, de ideale rondreis door Egypte. Cruise door het land van de farao's en de piramiden. Ontdek de schatten van Egypte tijdens een luxe en compleet verzorgde Nijl cruisevakantie. Ontdek de fascinerende Egyptische schatten uit de oudheid: Vallei der koningen, Aswan, Philae, Kom Ombo, Luxor en Tempel van Karnak en Abu Simbel. Ga op kamelensafari door de woestijn of vaar door de Nijldelta met een Felluca, een originele Nijlzeilboot. Daarnaast is een (all inclusive) riviercruise over de Nijl goed te combineren met een zon- en strandvakantie in bijvoorbeeld Hurghada aan de Rivièra aan de Rode Zee of een meerdaags bezoek aan Cairo. U kunt het hele jaar door een cruise maken op de rivier de Nijl. Maar de beste reisperiode qua temperatuur is tussen november en maart. Het is tijdens deze maanden wat koeler dan in de warme zomermaanden.