cruise

Cruises voor Mindervaliden

De meeste moderne zeeruise schepen zijn ook geschikt en toegankelijk voor mindervalide cruisereizigers. In ons overzicht van cruiseschepen kunt u zien of een schip zeer geschikt, redelijk, minder of niet geschikt is voor mindervaliden en passagiers in een rolstoel. Deze schepen hebben hutten met speciale voorzieningen. Daarnaast zijn er ook rederijen (Holland America Line b.v.) die excursies aanbieden die geschikt zijn mensen die slecht te been en/of rolstoel afhankelijk zijn.

Let op bij het selecteren van uw cruisevakantie of er havens worden aangedaan waarbij het cruiseschip voor anker gaat in plaats van aan de kade af te meren. Als het schip niet aan de kade aanlegd wordt voor het vervoer van en naar de wal gebruik gemaakt van tenders (kleine bootjes). Veelal is het voor reizigers in een rolstoel niet mogelijk om dan aan land te gaan. In andere gevallen zal de bemanning haar best doen om rolstoelgebruikers te assisteren bij in- en ontscheping in de verschillende havens. Meldt bij de receptie op uw cruiseschip dat u slecht ter been bent. Zij kunnen dan b.v. een tafel voor u reserveren dicht bij de ingang van het restaurant. Een aantal rederijen biedt zelfs speciale excursies voor reizigers die rolstoelafhankelijk zijn. Raadpleeg hiervoor de sites van de verschillende rederijen.

Rolstoelvriendelijke Hutten

Op veel schepen zijn er hutten die geschikt zijn voor mensen in een rolstoel. Hutten met een brede ingang, geen drempels, en speciale voorzieningen in de hut voor een aangenaam verblijf tijdens uw cruise. Denk daarbij aan een aangepaste douche en toilet. Veelal bevinden deze hutten zich ook dicht bij een lift.

Cruiseschepen en classificatie

Elke cruiseschip heeft zijn eigen classificatie uitgedrukt in sterren. Deze wordt varieert van 2 tot 5+ sterren. Hierbij wordt de beoordeling en classificatie aangehouden van de Berlitz Cruise Guide. U kunt dit vergelijken met hotelclassificaties. Maar er zijn nog meer verschillen. Zo zijn er kleinere schepen met een intiemere en persoonlijke sfeer. Deze kunnen in havens aanleggen waar grote passagiersschepen niet kunnen komen. De grotere cruiseschepen zijn een bestemmingen op zich en lijken soms op een kleine stad met winkels, een centraal park, wellness centra's, diverse restaurants, bars en lounges en zijn zelfs passagierschepen met ijsbanen, klimwanden, surfpark (Flowrider) en 3d bioscopen. Ga op zoek naar een schip dat geschikt is voor een Familiecruise met kinderen, een luxe cruiseschip, een expedetiecruiseschip of zeecruise schip voor een actieve vakantie.

Wij hebben de mooiste vaargebieden en cruisebestemmingen voor u op een rij gezet. Van Amerika tot Australie. Maar natuurlijk ook vaargebieden in Europa. Populaire bestemmingen voor een cruise vakantie zijn natuurlijk de Middellandse Zee, de Carribbean, de Oostzee, Baltische staten & St. Petersburg en natuurlijk zeecruises naar de Noorse Fjorden. Daarnaast zijn er ook minder bekende vaargebieden. Cruisereizen naar Dubai, de Zwarte zee, Zuid-Afrika, Azie en Antartica zijn ook erg de moeite waard. Maar ook dichtbij valt er veel te ontdekken. Een rondreis per cruiseschip rondom de Britse Eilanden of een cruise langs de kusten van West Europa. Erg in trek zijn de cruises met vertrek vanuit Nederland (Rotterdam, Amsterdam en IJmuiden).