cruise

Cruises voor de hele Familie

Een familie cruise met de kinderen of kleinkinderen. Veel gezinnen met kids kiezen steeds vaker voor een cruisevakantie op zee. Bij een aantal rederijen cruisen uw kinderen zelfs gratis mee of tegen aantrekkelijke tarieven. Genieten met het de hele familie aan boord van een kindvriendelijk cruiseschip. Faciliteiten en activiteiten voor jong en oud. Er is voldoende te doen en te beleven voor jonge kinderen maar ook voor tieners. Oppas voor de kleintjes. Speciale kidsclubs met diverse activiteiten en animatieteams. Een crèche voor baby's, kleuters en peuters en nog veel meer. Zwembaden, klimwanden, bioscopen, internet, surf simulators, videogames en voor de wat oudere kinderen en pubers een discotheek.

De maaltijden, het entertainment en activiteiten, de shows en alle faciliteiten aan boord van een cruiseschip zijn inbegrepen bij de prijs. U hoeft uw koffers maar 1x uit te pakken en uw schip vaart van bestemming naar bestemming. Wilt u liever niet vliegen met de kleintjes ? Dan kunt u natuurlijk ook een cruisereis boeken met vertrek vanaf Nederland (Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden). Uw kids varen vaak gratis mee of tegen aantrekkelijke prijzen. Goedkoper op vakantie met het hele gezin kan bijna niet.

Kindvriendelijke Cruiseschepen

Een cruisevakantie met de kinderen. Genieten met het hele gezin aan boord van een kindvriendelijk cruiseschip. Faciliteiten en activiteiten voor het hele gezin. Er is voldoende te doen en te beleven voor jonge kinderen maar ook voor pubers. Speciale kidsclubs met diverse activiteiten en animatieteams. Een crèche voor baby's, kleuters en peuters voor als u even alleen wilt zijn. Zwembaden, klimwanden, internet, games en voor de wat oudere kinderen en pubers een discotheek. U zult zien dat ze binnen korte tijd nieuwe vriendjes hebben gemaakt. Goede kans dat uw kinderen volgend jaar weer mee willen op cruise vakantie.

Familie Cruise Tips

• Sommige rederijen accepteren geen baby's jonger dan zes maanden. U kunt dit nagaan op de site van de rederij.
• Een cruisevakantie is voordelig omdat bijna alles bij de prijs is inbegrepen. Alle maaltijden, entertainment en faciliteiten aan boord en de reis naar de mooiste bestemmingen.
• In sommige gevallen zijn er dan geen of minder kinderfaciliteiten aan boord. Deze zijn soms seizoensgebonden.
• Bij een aantal rederijen moet u minimaal 21 jaar oud zijn om alcohol te mogen consumeren.
• Vergeet niet voldoende baby voedsel en luiers mee te nemen. Een kleine buggy is ook handig op een cruiseschip.
• Veel zeecruise rederijen bieden hutten en familiesuites met ruimte voor de hele familie. Maar u kunt ook twee hutten naast elkaar boeken. Deze hutten zijn met elkaar verbonden met een deur.
• Reist u als grootouder(s) met uw kleinkind(eren) zonder hun ouder(s) ? Dan moet u bij veel rederijen in bezit zijn van een verklaring/toestemming van de ouder(s).

Cruises met een baby

Overdag kunt u op excursie terwijl uw baby verzorgd wordt in de creche. En 's avonds is er ook oppas of u maakt gebruik van de babyfoon. En als u cruiset vanuit Nederland hoeft uw kleine niet mee met een vermoeiende vlucht. Meldt ruim van te voren dat u uw kind meeneemt en er wordt een wieg of (camping)bedje geplaatst in uw hut. Meer en meer rederijen richten zich op families. Kinderen reizen meestal gratis mee en veelal worden er 's morgens, 's middags en 's avonds activiteiten georganiseerd voor alle leeftijden. Tevens biedt Costa aantrekkelijke kortingen en gratis babysit.

Jonge kinderen, tieners / pubers

Voor de jonge kinderen en tieners is er voldoende vermaak aan boord van cruiseschepen. Voor elke leeftijdsgroep zijn er speciaal afgestemde activiteiten. Van speurtochten tot filmavonden. Of tegen elkaar gamen op de playstation. Heerlijk zwemmen in het zwembad. De oudere pubers kunnen zich 's avond vermaken in de tienerdisco.

Sommige schepen zijn zelfs uitgerust met klimwanden, een formule 1 simulator, ijsbanen, flowriders en basketbalvelden. Ze hoeven zich geen moment te vervelen. En ook de excursies aan wal kunnen leerzaam en interessant zijn voor uw kinderen. Bij Holland America Line, zijn er zelfs speciale excursies voor de kids.

Een voordeel van een zeecruise op een kindvriendelijk cruiseschip is dat alle maaltijden inclusief zijn en een aantal rederijen biedt ook all-inclusive cruisereizen. Daarnaast zijn er natuurlijk ook speciale kindermenu's met b.v. pizza, hamburgers, hot dogs en friet.